Böcker på resan5 Att läsa på resan

Här ser ni vad jag har skrapat ihop som reseläsning. För i morgon ska jag sätta mig på ett tåg som ska ta mig till en båt som ska ta mig till ett tåg som ska ta mig till Berlin.

Omständigt kan ni kanske tycka, men jag älskar ju att resa! Själva grejen att vara på väg, att färdas, passera, anlända, åka vidare. Och jag har aldrig några problem med att sysselsätta mig.

Nu har jag kommit in i ”Den sista kejsarinnan av Kina”. Den är mastig, mycket historia och mycket fakta, ändå så lättsmält. Jag suger i mig denna komplettering av den Kinahistoria jag sedan tidigare känner till. Sen har jag lånat med mig ”Jag ska egentligen inte jobba här” av Sara Beischer och så köpte jag i dag det första numret av 450, som det har skrivits och twittrats så mycket om.

Vad ska ni läsa i påsk?