Läsresan

en blogg om böcker (mest)

Bumerang av Tatiana de Rosnay

DSC05452 red Bumerang av Tatiana de Rosnay

Titel: Bumerang
Författare: Tatiana de Rosnay
Utgiven: 2010 (på svenska)
Förlag: sekwa
Adlibris ¦ Bokus

Jag tycker att bumerang börjar så bra och att den håller sig så ganska länge. Där finns en inramning som skapar stämning (fransk sommar), där finns ett mysterium (vad skulle Antoines syster precis säga när de råkade ut för en bilolycka) och där finns en underliggande spännande familjehistoria (vem var egentligen Antoines mamma och vad hände när hon dog).

Jag älskar det här, jag kan inte sluta läsa – tills boken nästan helt släpper allt det ovan nämnda och istället handlar om: Antoines skilsmässoliv, sexliv, strul med sina barn, bekymmer över exfruns nya man och jobbiga uppdragsgivare på jobbet.

DSC05453 red Bumerang av Tatiana de Rosnay

Jag blir faktiskt lite paff. Boken har haft stora framgångar och även filmatiserats, den har hyllats och blivit omskriven. Är det inte någon mer än jag som upplevt det här? Det är skitsvårt att skriva sammanhållande rakt igenom en bok, men det är väl det man kan förvänta sig av framgångsrika böcker?

När Antoine’s dotters bästa vän plötsligt dör och det plötsligt får mycket uppmärksamhet, utan att jag som läsare överhuvudtaget har lärt känna den där vännen, då vill jag nästan sluta läsa i protest. Vad hände med relationen till systern, mammans och familjens historia?

Mot slutet fångar författaren äntligen upp det där igen, men då tycker jag att berättelsen har hackats sönder av ett spretigt mellanparti. Jag önskar att hon hade koncentrerat boken och inte spretat iväg.  Där fanns massor av stoff som nu inte fick utrymme.

3 Comments

  1. Jag har bara läst “Ryskt bläck” av Tatiana de Rosnay och jag hade oerhört stora förväntningar. Den skulle ju handla om en stor familjehemlighet men istället blev det mest om huvudpersonens intima mejlande med någon äldre kvinna han lärt känna vid någon tillfälle. Urfånig bok och en stor besvikelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

© 2017 Läsresan

Theme by Anders NorenUp ↑

© 2010-2017 Läsresan All Rights Reserved -- Copyright notice by Blog Copyright