Läsresan

en blogg om böcker (mest)

Enda titten på nya sommarböcker

DSC05503 red Enda titten på nya sommarböckerDSC05495 red Enda titten på nya sommarböckerDSC05498 Enda titten på nya sommarböckerDSC05500 Enda titten på nya sommarböckerDSC05496 Enda titten på nya sommarböcker

Det är flera år sedan jag hade så dålig koll på nyutgivna böcker. Hela våren är som en bokskugga för mig och sommarens utgivning vet jag jättelite om. Eftersom jag inte haft tid och energi att vada runt bland allt nytt på nätet har den enda lilla titten på sommarens utgivning blivit i Modernistas sommarkatalog. Visst kan jag tycka att det är lite onödigt med en papperskatalog, jag bläddrar bara i den några gånger sen slängs den, men just nu kändes det ändå skönt. En bok per sida (oftast), inga andra störande intryck runtikring, vända ett blad i taget och ta in en sak i taget.

Jag är nyfiken på Green Girl av Kate Zambreno. Jag menar en bok som jämförs med Glaskupan (iofs upplagt för alltför höga förväntningar). Jag är också mycket nyfiken på novellsamlingen Natt bland hästar av Djuna Barnes, och lite nyfiken på Du känner mig så väl.

Tipsa gärna om andra böcker som kommer i sommar på andra förlag! 🙂

1 Comment

  1. Du känner mig så väl är riktigt bra läste den nyss på engelska 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

© 2017 Läsresan

Theme by Anders NorenUp ↑

© 2010-2017 Läsresan All Rights Reserved -- Copyright notice by Blog Copyright