DSC00168 Författarbesök och ojämn kulturfördelning

Utanför storstaden är man inte särskilt bortskämd med kulturutbud t.ex. i form av författarbesök. Dessa fyra är väl typ de som kommer i vår. Jag förstår ju att det svenska kulturlivet inte kan göra landsomfattande turnéer med sitt utbud jämt och ständigt, men visst blir det en lite ojämn fördelning av kultur över landet. Så är det ju. Å andra sidan, jag har förmodligen konsumerat mer kultur sen jag flyttade från Stockholm. Det blir att man desperat slänger sig som en svamp över minst lilla för att suga upp och leva på ett tag utifall det dröjer till nästa gång.

Nu vet jag inte vad som är fram eller bak med det här resonemanget.

Men det jag ville säga var egentligen att ibland blir man himla glatt överraskad ute på landet också. De fyra författarna som Örebro bjuder på i vår är ju intressanta och aktuella, men jag är ändå bara halvt intresserad. I lilla sketna (förlåt) Karlskoga däremot…

Sambon sa: “Jag tror Khemiri kommer till Karlskoga.”
Jag sa: “Åh nej, du måste sett fel.”

Men dra på trissor, det hade han inte! Och inte bara Khemiri kommer dit, även Jessica Schiefauer. Små bibliotek i små städer kan minsann också om de satsar lite. Ibland lyckas de locka mig mer än de större biblioteken.