Läsresan

en blogg om böcker (mest)

Mest nyfiken på Drömbokhandeln

Drömbokhandeln Mest nyfiken på DrömbokhandelnRevidering nr 1: Okej, då reviderar vi det här inlägget liiiite. Jag blev nämligen uppmärksammad på att Drömbokhandeln ju inte alls är en ny bok. Den kom ut i april förra året och inte i år, som jag felaktigt läst. Shit, vad snurrig man kan va. Jag skyller på min allmänt röriga, smått kaotiska sinnesvärld jag lever med just nu. Sorry! Och då blir med ens önskemålet som Carolina hade om en gemensam portal där man kan se samtliga förlags utgivning ännu mer aktuellt. Som jag skrev till henne så finns det en sådan portal för bokhandeln som heter www.bokrondellen.se. Jag ska försöka ta reda på om man även som bokbloggare kan ha tillgång till den databasen eller om det finns någon liknande. Skulle underlätta för förvirrade bokbloggare kanske  🙂

Revidering nr 2: Vet någon förresten om Svensk Bokhandels kataloger är tillgängliga digitalt om man är medlem där?

 Skönt att fredagsrutinen med Bokbloggsjerkan är tillbaka. Årets första fråga lyder:

Vilken bok är du mest nyfiken på som kommer att komma ut under första halvan av det här året?

Efter den titt jag gjorde på vårens utgivning och som man kan läsa om här, här och här, så är den franska boken Drömbokhandeln en av de böcker jag är mest nyfiken på. Och som jag skrev: en bok om en bokhandel och uppror mot bästsäljarhysterin, det räckte för att jag skulle känna mig lockad. Men sen ser jag också fram emot Pija Lindenbaums Plats och P.O Enquists Liknelseboken.

18 Comments

 1. Drömbokhandeln låter som en trevlig bok. Får kolla upp den närmare!

 2. Drömbokhandeln verkar minst sagt vara en intressant bok 🙂

 3. Drömbokhandeln är en bok som jag ännu inte bestämt mig för om jag vill läsa eller ej. Jag är nyfiken på den, men det finns ju så mycket annat att läsa också 🙂

  • Kristin

   January 11, 2013 at 1:36 pm

   Ja, mina tankar går lite till filmen “You’ve got mail”, som ju behandlar det där “liten bokhandel-mot stora affärskedjor”. Jag önskar ju så att det funnits mer ett myller av mindre bokhandlare i Sverige, så det blir spännande att se hur det skildras i den här boken.

 4. Det här är en bok har jag haft på min att läsa lista ett tag, får se om det blir att plocka upp den snart. =)

 5. Jag har funderat på att läsa den här men det har inte blivit av än 🙂

 6. Jag har också spanat på drömbokhandeln, jag tycker det var ett bra val även om det inte var ett av årets släpp 😉

 7. Jag var väldigt nyfiken på Drömbokhandeln men läste sedan ett par inlägg som tyckte si så där om den. Jag är dock fortfarande intresserad av den men har bara petat ner den lite på min lista!

 8. Bara titeln gör ju att man vill läsa den! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

© 2017 Läsresan

Theme by Anders NorenUp ↑

© 2010-2017 Läsresan All Rights Reserved -- Copyright notice by Blog Copyright