Läsresan

en blogg om böcker (mest)

Pensionatet vid världens ände

9789187371646 200 pensionatet vid varldens ande Pensionatet vid världens ändeTitel: Pensionatet vid världens ände
Författare: Camilla Davidsson
Utgiven: 2015
Förlag: Bladh&Bladh
Adlibris ¦ Bokus

Det här är den fristående uppföljaren till Under vintergatans alla stjärnor där vi fick följa Emmas uppbrott från ekorrhjulet i Stockholm och en misslyckad relation och hennes pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Trots att det fanns sådant jag tycker kunde ha varit bättre i den boken gillade jag den mycket och jag blev inspirerad av Emmas vandring och funderingar kring ett liv bortom det vanliga.

Jag trodde att Pensionatet vid världens ände skulle ta vid där den förra boken slutade. Det gör den ju, men ändå inte som jag trodde. Det är konstigt, men jag hade gjort mig andra föreställningar om vad boken skulle handla om. Jag trodde att Emma hade rett ut mycket under sin vandring och att vi genast skulle få följa med på nästa del av hennes resa, den bortom Stockholm. Men Emma faller tillbaka i gamla spår och där uppehåller sig boken länge, lite för länge kan jag tycka. På något sätt är jag redan “klar” med den delen av Emmas liv och vill genast se hur hon går vidare. När hon väl gör det, i det här fallet när hon åter lämnar Stockholm, tycker jag att boken blir mer intressant och också bättre. Då känns det som att berättelsen äntligen hittar sitt språk och sin form och det kliver in en del personer som är intressanta att läsa om. Kanske är det också rubriken som får mig att tro att tonvikten ska vara en annan än vad den är. Kanske får pensionatet en tyngre roll i nästa bok (det ska bli en triologi), men här upplever jag inte att det har en så stor tyngd som rubriken kanske utlovar.

Slutet kändes lite förvånande för mig, kanske lite hastigt, men det ska bli kul och spännande att se vad som händer Emma i den tredje boken. Jag hoppas att hon håller sig borta från Stockholm :).

Ps. Måste även påpeka att jag tycker att omslaget är urfint. Jag kommenterade omslaget till förra boken eftersom jag inte tyckte att det stämde överens med berättelsen och jag efterlyste lite klarare färger bl.a. Och nu är det verkligen det, ett fint och lockande omslag till en sån här bok!

2 Comments

  1. Tack för titten på min blogg. Jättekul att vi tyckte nästan likadant. Och visst är omslagen vackra. Nu är det bara och vänta tills nästa bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

© 2017 Läsresan

Theme by Anders NorenUp ↑

© 2010-2017 Läsresan All Rights Reserved -- Copyright notice by Blog Copyright