Och så plötsligt kom man ut från jobbet in i sommaren – äntligen kom värmen!

Jag har varit så dåligt på att planera min läsning det senaste halvåret, kolla upp böcker, ha läslistor – överhuvudtaget har jag varit dålig på att läsa. Men nu börjar längtan efter sommarböcker infinna sig.

Ni vet den alldeles särskilda känslan man får för en bok för att den ackompanjerar en på en filt i stugan, vid badstranden eller på resande fot. “Steglitsan” är fylld av den laddningen för mig. Den satt jag och läste på långa tysta nattåg genom södra Kina och på badstränder utanför Hongkong.

Och det kan bli en Donna Tartt-bok som blir även årets speciella sommarbok, eftersom jag äntligen tänker ta tag i att läsa “Den lille vännen”.

Har du någon särskild sommarbok du ser fram emot?

Förra året gjorda jag en liten video med tips på sommarläsning, den tycker jag håller än 🙂